Juhlaprinsessa viihdyttää lapsia

15.11.2018

Meikkaaja-maskeeraaja keksi itselleen loistavan sivutyön päivätöiden ohelle. Samalla, kun hän harjoittelee uusien Disney-hahmojen maskeeraamista, hän pystyy myymään jokaista harjoitustyötään esiintymällä lasten syntymäpäivillä ja tapahtumissa Disney-prinsessana. Juhlaprinsessa on vienyt joulupukkiuden uudelle tasolle ja näyttää upeaa esimerkkiä lapsille – omasta intohimosta ja harrastuksesta voi tehdä myös itselleen ammatin.

Voin vain kuvitella niiden pienten tyttöjen ilmeet, kun syntymäpäiville saapuu ihan oikea Disney-prinsessa! Minun lapsuusaikoina tämä olisi ainakin mennyt kuin kuumille kiville. Prinsessa-vaihtoehtoja on huimat 12 kappaletta – kaikki legendaariset Prinsessa Ruusunen, Lumikki, Tuhkimo ja Pieni Merenneito.

Sen lisäksi, että Juhlaprinsessa voi kartuttaa omaa lompakkoaan, saa hän uskomattoman hyviä referenssejä omasta osaamisestaan. Maskeeraus- ja kauneudenhoitopuolen lisäksi hänellä on mieletön määrä yrittäjäkokemusta. Tähän sisältyy mm. palvelun tuotteistaminen, hinnoittelu, yrityksen taloushallinto, liiketoiminnan ymmärtäminen, myynti, markkinointi, asiakaspalvelu ja paljon muuta osaamista. 

Yrittämisen lisäksi hänen loppukäyttäjänsä ovat lapsia. Hän osaa myös toimia siis lasten kanssa, mikä on aivan oma ammattialansa. Juhlaprinsessa-konseptin markkinointi on hoidettu erinomaisesti – kuvat on erittäin ammattitaitoiset ja palvelu on tuotteistettu todella hyvin.

Juhlaprinsessana toimiminen edellyttää jatkuvaa saatavuutta. Yrityksen pyörittäminen, myynti, markkinointi, konseptin kehittäminen, asiakkaiden palveleminen ja juoksevat asiat vievät rutkasti aikaa. Sen lisäksi työhön kuuluu se näkyvä ydintyö – Juhlaprinsessana esiintyminen juhlissa. Juhlat ajoittuvat usein viikonlopuille ja illoille, jolloin työtä riittää varmasti jokaiselle viikonpäivälle.

Vaarana tässä upeassa työssä on tietysti itsensä loppuunpolttaminen. Työtä sekä arkisin, että viikonloppuisin. Siinäkin vasta hieno taito, tasapainotella asiakkaille näkyvien töiden, näkymättömien töiden ja oman elämän välillä. Lisää arvostusta Juhlaprinsessaa kohtaan entisestään.

Juhlaprinsessa on todella rakastettu konsepti ja saanut paljon kiitosta ja innostusta somessa. Monet vanhemmat ympäri Suomen fanittavat Juhlaprinsessaa. Vaikka Juhlaprinsessa on vain yksi erittäin ammattitaitoinen nainen Tampereelta rajallisin resurssein, on hänellä Instagramissa yli 1 200 seuraajaa ja Facebookissa yli 2 200 seuraajaa. Se on jo hyvä määrä seuraajia, kun mietitään Juhlaprinsessan kohderyhmää: alle 8-vuotiaat lapset, joista vielä lähinnä tytöt.

Ostoikkuna on pieni, periaatteessa jokaista tamperelaista 4-7-vuotiasta tyttöä kohden neljä kertaa elämän aikana (neljät syntymäpäivät). Tätä ennen lapsi on liian pieni ja sen jälkeen ei ehkä enää prinsessat niin hyvin maistu. Täytyy siis olla myyjänäkin kärppänä, jotta tavoittaa juuri sopivan ikäryhmän tarpeeksi ajoissa (päiväkodit ja HopLop). 

Oman haasteen tietysti tuo se, että kaveriporukoissa usein koitetaan tehdä erilaisia syntymäpäiviä. Jos 10 lapsen kaverisynttäriporukassa yhdellä oli jo viime vuonna prinsessasynttärit, on kynnys tilata uudet suurempi. Onko lapsilla muita sopivia juhlia? Synttärit on siitä paras juhla, ettei kaikkien synttärit ole samana päivänä.

Jos Juhlaprinsessan konseptia haluaisi laajentaa, se onnistuisi kohderyhmiä tai sijaintia laajentamalla. Mikä on pojille vastaava, kuin prinsessat tytöille? En oikeasti siis tiedä, ensimmäisenä tulee mieleen asiat, jotka on aika kaukana siitä, miksikä ihminen voi itsensä uskottavasti maskeerata.

Toisena laajennusmahdollisuutena olisi ainakin sijainnin laajentaminen. Tämä tarkoittaisi myös työllistämistä tai ainakin uusien Juhlaprinsessoiden kouluttamista. Koulutus provikkaa vastaan franchising-tyyppisesti? Miksei, jos kiinnostuneita esiintyjiä riittää. Konsepti on hieno ja varmasti olisi kysyntää Tampereen ulkopuolellakin. Ehkä jopa yritysasiakkaissa asti?

Päivitetty 10.6.2019: Faktojen tarkistusta yhteistyössä Juhlaprinsessa-yrittäjän kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Ulkoilmaelokuva ja panssarivaunuja

28.11.2018

Tuntematon sotilas ulkoilmaelokuvana panssarivaunusafarilla, ilmainen panssukkiajelu, ruokana hernesoppaa ja makkaraa? Kyllä kiitos! Näin niitä tapahtumia järjestetään!

Lidl tuli ja vei

20.10.2018

Helppoa ei ollut tämänkään markkinahäirikön alkutaival, mutta nyt on oma paikka lunastettu suomalaisten arjesssa ja sydämissä. Markkinoinnin puolelta taas Lidl on sellainen, jonka työtä kannattaa ehdottomasti seurata. Ennalta-arvaamaton, tunteikas, vastuullinen.