Ohjelmasuosituksia Netflixistä 2021

Torstaina 08.04.2021

Neulon paljon villasukkia. Olen neulonut niitä niin paljon, ettei minun tarvitse katsoa käsiäni juuri ollenkaan. Täten silmäni ovat vapaat katsomaan videoita samalla, kun kädet tekevät uusia sukkia. Olenkin melkoinen videoformaattien suurkuluttaja – YouTube, Netflix, Yle Areena, Ruutu ja ajoittain myös muut suoratoistopalvelut ovat kovassa käytössä. Tässä muutama ohjelmavinkki Netflixin valikoimasta 2021.

1. Orphan Black

Lajityypit: scifi-sarjat (älä luovuta vielä, vaikka tämä ei sinulle yleensä maistuisi!), mysteerisarjat
Kategoriat: surrealistinen, tiivistunnelmainen, jännittävä

Netflixin alkuperäissarja Orphan Black on karkoittanut monet realismin fanit pois luotaan – ja aivan turhaan! Käsittämättömän koukuttava sarja, vaikka olen katsonut tämän monta kertaa. Aloitusjaksossa downshiftaaja Sarah näkee juna-asemalla naisen, joka näyttää aivan häneltä. Tämä kaksoisolento on kuitenkin tullut juna-asemalle itsemurha-aikeissa ja hyppää junan alle, ennen kuin Sarah ehtii tehdä mitään. Pikkurikollisen elämää viettävä Sarah näkee tilaisuutensa tulleen ja ottaa juna-asemalta mukaan itsemurhan tehneen kaksoisolennon jättämän käsilaukun. Käsilaukusta Sarah löytää lompakon ja voi varastaa kaksoisolentonsa henkilöllisyyden – ovathan he kaksoisolentoja.

Kyllä, sarjassa on klooneja. Sarja ei kuitenkaan ole mikään erityisen yliluonnollinen – siellä ei ole yksisarvisia, mörköjä, muumioita tai olioita, mutta siellä on monta samannäköistä ihmistä. Yliluonnollisuuden sijaan sarjassa käsitellään tiedettä, kloonausteknologioita ja biohakkerointia. En tiedä edellä mainituista aiheista mitään eikä ne ole suosikkejani, mutta pysyn sarjassa ihan hyvin perässä. Koko niin sanottu ”tiedeosio” saattaa olla täysin oikeasta maailmasta irrallista, mutta en maallikkona osaa arvioida, onko se realistista. Se ei kuitenkaan sarjan katsomista haittaa.

2. Rahapaja

Lajityypit: tv-trillerit
Kategoriat: tiivistunnelmainen, jännittävä

Rahapaja on myös nykyään Netflixin oma sarja. Espanjankielisyys on itselleni pelkkää plussaa, mutta käsittääkseni sarjaan voi lisätä englanninkielisen dubbauksen. Rahapajassa joukko rikollisia lyöttäytyy yhteen ja murtautuu mitä parhaaseen ryöstökohteeseen – Espanjan rahapajaan, jossa painetaan rahaa. Panttivankitilanteen takia he pystyvät viivyttämään rahapajassa oleskelua, jolloin he voivat painaa mielettömät määrät rahaa ennen pakenemista ja katoamista.

Putouksen viimeisimmällä kaudella nähty parodia ”Rahabajamaja” on oiva vertaus oikeasta sarjasta. Tehdään ammattimainen ryöstö, ihmiset ovat kauniita ja hahmojen välillä on koko ajan läsnä seksuaalinen jännite. Eli erinomainen viihdesarja. Hyvät henkilöhahmot, jotka rakastuvat toisiinsa ja heidän suhteidensa etenemistä seurataan.

3. Peaky Blinders

Kategoriat: rikos-draamasarjat, historialliset

En ole Britannian tai historian suurin fani, mutta tämä sarja on kyllä todella koukuttava. Myös tässä sarja on kyse rikollisista, tällä kertaa gangsterijengistä. Tapahtumat sijoittuvat 1920-luvulle. Myös tämän sarjan koukkuna on oikeastaan hyvin luodut ja esitetyt henkilöhahmot, joista on helppo luoda mielipiteitä. Rahaa, rakkautta ja gangstereita. Tätä sarjaa katsoessa on vaikea välttyä viski- ja tupakkahimolta, sillä niitä kuluu.

4. Ensisilmäyksellä

Lajityypit: romanttiset komediasarjat, tilannekomediat, komediasarjat
Kategoriat: sentimentaalinen, hilpeä, romanttinen

How I Met Your Mother eli HIMYM eli Ensisilmäyksellä tunnetaan jostain syystä ainakin omassa kaveripiirissäni paremmin alkuperäisellä, englanninkielisellä nimellä. Kutsuisin tätä sarjaa jopa Sinkkuelämän miesvastineeksi yhden sarjan päähenkilön takia. Tämä sarja on joka tapauksessa sarja, jolla on suuri suosio molempien sukupuolien keskuudessa. Toisin kuin esimerkiksi Sinkkuelämällä, joka on selvästi enemmän naisten suosiossa.

Sarjan idea on, että päähenkilö Ted kertoo lapsilleen, kuinka hän on tavannut heidän äidin. Tämä tarina kestääkin koko 11 tuotantokauden ajan. Erilaisia juonenkäänteitä, mitä kautta hän olisi voinut tavata heidän äidin ja aikaisemmin ja keitä muita hän deittaili ”sitä oikeaa” etsiessään.

5. The Orange Is The New Black

Lajityypit: draamasarjat, komediasarjat
Kategoriat: nokkela

Hyvän mielen sarja! Ja yllätys-yllätys, rikossarja. Tämän listan tekeminen oli kyllä todella silmiä avaavaa. En ole tiennyt katsovani näin paljon rikossarjoja. Missä kaikki mielenkiintoiset sarjat, jotka eivät kerro rikoksista tai jollain tavalla rikollisista?

OITNB kertoo elämästä naisvankilassa. Päähenkilö Piper on joutunut vankilaan puolivahingossa, kun hän seurusteli rikollisen kanssa. Sarjassa nähdään paljon suhdekiemuroita ja selviytymistä muiden vankien kanssa. Todella rakastettavia hahmoja, joiden historiaan päästään perehtymään myös, kun sarja etenee. Moni pahakin tyyppi saa yleensä katsojan empatiat puolelleen jossain vaiheessa sarjaa. Koukuttava sarja, toivottavasti tälle saadaan jatkokausia.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Asiaa ystävyydestä

19.05.2020

Elämässäni on ollut hieman haasteita lähiaikoina. Olen purkanut pahaa mieltäni kahdelle ylimmälle ystävälleni. Kutsun heitä lempinimillä Järki ja Tunne enkä tiedä, mitä tekisin ilman heitä.

Viihdettä koronakaranteeniin

10.02.2020

Kaksi viikkoa koronakaranteenia alkaa olla nyt lusittuna. Jopa minulla alkaa loppua tekeminen kesken.  Tässä pari hyvää viihdesarjaa, jotka ovat viihdyttäneet minua koronakaranteenin aikana tai ennen sitä.