Asiaa ystävyydestä

Tiistaina 19.05.2020

Nyt tulee ajankohtaista asiaa ystävyydestä. Olen ollut onnekas, sillä minulla on ollut koko elämäni ajan hyviä ystäviä aina päiväkodista nykyhetkeen. Parhaat ystäväni ovat toki vaihtuneet moneen kertaan kasvamisen ja muun johdosta, mutta minulla on aina ollut erittäin läheisiä ystäviä, joihin turvautua tarvittaessa. Arvostan sitä joka päivä.

Elämässäni on ollut hieman haasteita lähiaikoina, joita olen purkanut kahdelle ylimmälle ystävälleni. Kutsun heitä lempinimillä Järki ja Tunne. Kun olen vailla ystävän apua, soitan heille molemmille. Näin saan sekä järjellistä että tunteellista tukea haasteeseeni.

Molempien kanssa käydään ensin läpi koko tapahtumaketju. Sen jälkeen asioita aletaan purkamaan kahdella eri tavalla.

Järki on ystävä, joka lähtee purkamaan ongelmaa ratkaisukeskeisesti. Hän kysyy täsmentäviä kysymyksiä eri tilanteista ja hänen kanssa kartoitetaan erilaisia toimintavaihtoehtoja. Puhelu on yleensä pitkä, koska siinä käydään läpi kaikki omista sekä muiden samaa kokeneiden tuttujen historioista ja kirjoista aina edellisen yön uniin ja alitajuntaan. Järjen kanssa myös skenarioidaan, mitä erilaisista ratkaisumalleista voisi seurata ja mihin niistä kannattaisi päätyä.

Tunne on puolestaan ystävä, joka haistattaa automaattisesti ja suoraan vitut vastapuolelleni. Tunne on aina minun puolella,  komppaa kaikkia sanomisiani ja raivoaa puolestani jo ennen kuin ehdin edes itse kiivastua. Vaikka harmitukseni kohde olisi liian nopeasti kasvava nurmikko, Tunne manaa nopeakasvuisten nurmikkosiementen pihalleni levittäneen alimpaan helvettiin. Tunne inhoaa syvästi kaikkia, jotka tuovat elämääni haasteita ja näyttää mielellään inhonsa.

Olen niin valtavan onnellinen ja kiitollinen molemmista. Haasteiden kohdatessa tarvitsen kahta asiaa: höyryjen päästämistä ja ratkaisuvaihtoehtojen kartoittamista. Tällä yhtälöllä se onnistuu aina.

Järjen ja Tunteen roolit ovat syntyneet ajan kanssa. Roolijako ei ole mikään läpihuutojuttu, vaan molemmat näistä älykkäistä ystävistäni pystyvät handlaamaan myös toistensa roolit. Tilanteeseen on jotenkin vain ajauduttu, jossa toinen ottaa automaattisesti Järjen ja toinen Tunteen roolit. Uskoisin, että ystäväni ovat joskus huomanneet minun ilahtuneen juuri järki- tai tunnepohjaisesta tuesta ja täten jatkaneet sen tarjoamista.

Toivottavasti osaan olla yhtä hyvänä apuna heille, kuin he ovat minulle. Tämän tilanteen jälkeen muistan taas kiinnittää entistä enemmän huomiota heidän reaktioiden ja tarpeiden lukemiseen, kun seuraavaksi ratkotaan heidän ongelmia. Uskoisin osaavani myös olla joko Järki tai Tunne, mutta jos en, siinä yksi tärkeä kehityskohta kehityspalettiini vielä lisää.

Kiitos ystävyydestä. Nämä kultakimpaleet ovat löytyneet koulusta. Suosittelenkin opiskelua kaikille ystäviä etsiville.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Viihdettä koronakaranteeniin

29.03.2020

Kaksi viikkoa koronakaranteenia alkaa olla nyt lusittuna. Jopa minulla alkaa loppua tekeminen kesken.  Tässä pari hyvää viihdesarjaa, jotka ovat viihdyttäneet minua koronakaranteenin aikana tai ennen sitä.

Provikkapalkkaus on haasteellinen palkkaustapa​

10.02.2020

Mielenkiintoni on herättänyt lähiaikoina Elisan / Enian tapaus, jossa puhelinmyyjät ovat käyttäneet kyseenalaisia keinoja kalliimpien liittymäpakettien myynnissä. Tämä on itselleni rakas aihe, sillä en usko ollenkaan provikkapohjaiseen työntekoon.