Viihdettä koronakaranteeniin

Sunnuntaina 29.03.2020

Kaksi viikkoa koronakaranteenia alkaa olla nyt lusittuna. Kotona oleminenhan on minulle varsin tuttua puuhaa. Olen tehnyt jo pari vuotta melkein pelkästään etätöitä ja viihdyn muutenkin kotona turhan paljon. Tilanteessa ei siis ole varsinaisesti minulle mitään uutta.

Minulla on aika hyvä lista tekemistä ja ajanvietettä jatkuvaan kotona kökkimiseen, mutta tällä kertaa jopa minulla alkaa loppua tekeminen kesken. Voin vain kuvitella, miten vaikeaa tämä karanteenissa istuminen on niille, jotka ovat tottuneet olemaan paljon pois kotoa ja käymään ulkona. Olen huolestunut etenkin yksinasuvien ja lapsiperheiden jaksamisesta.

Ajattelinkin julkaista pari hyvää viihdesarjaa, jotka ovat viihdyttäneet minua koronakaranteenin aikana tai ennen sitä.

1. Impractical Jokers

Pidätkö pränkeistä ja kujeilusta? Jos pidät, niin tässä on sinulle sopiva sarja!

Impractical Jokers on jenkkiläinen piilokamerasarja, jossa neljä kaverusta tekee källejä pääasiassa toisilleen. Jaksoja on tehty 2011 ja niitä tehdään edelleen. Itse olen seurannut sarjaa YouTuben kautta, katsomalla ensin ”parhaita paloja” lopulta kokonaisia jaksoja.

Jaksojen idea on se, että ensin on luvassa tehtävä, jonka jokainen kujeilija suorittaa itsenäisesti. Näissä tehtävissä kujeilija joutuu yleensä nolaamaan itsensä julkisesti. Jos tehtävä epäonnistuu, hän on vaarassa saada rangaistuksen. Kahden tehtävän jälkeen eniten epäonnistunut kujeilija saa muilta kujeilijoilta rangaistuksen suoritettavaksi. Se on yleensä jonkinlainen tehtävä myös.

Katso ainakin nämä pätkät

PowerPoint-esitykset ovat aivan suosikkejani. Yllä olevassa pätkässä yksi kujeilijoista pitää esityksen yleisölle, joka ei tiedä mitään pränkistä. Toinen kujeilija on soluttautunut mukaan yleisöön ja hänen tehtävänsä on olla aivan fiiliksissä esityksestä. Esityksen on luonnollisesti tehnyt kaksi muuta kujeilijaa, jotka katsovat koko toimintaa kamerasta. Esityksen onnistuminen arvioidaan sen mukaan, kuinka moni yleisöstä koki oppineensa jotain esityksen aikana.

Alla oleva pätkä on toinen PowerPoint-esitys. Tämä haaste on jaettu kahteen joukkueeseen. Kilpaileva joukkue on tehnyt PowerPoint-kalvot esittäjille ja esittäjien tehtävä on selittää kalvot yleisölle. Olen katsonut nämä pätkät moneen kertaan. Minulle on kehittynyt tässä vuosien aikana varsin lämmin suhde kaikkiin näihin kujeilijoihin, joten heidän perheenjäsenien tuominen mukaan pränkkeihin on enemmän kuin toivottua. Usein nämä perheenjäsenet ovat kujeilijoiden siskoja. 

Mitä kaikkea odotushuoneessa voikaan tehdä? Tässä haasteessa kaikki kujeilijat menevät samaan odotushuoneeseen normaalien vuoronodottajien kanssa. Kujeilijat ovat saaneet tuoda mukaansa erilaista rekvisiittaa, joiden avulla he voivat saada kanssakujeilijat nauramaan. Voittaja on se, joka purskahtaa nauruun viimeiseksi.

Pakko ottaa joukkoon myös yksi rangaistus. Jo aiemmin mainitsemani kujeilijoiden perheenjäsenet ovat päässeet taas kuvioihin. Tämä on niin mahtava pränkkirangaistus, ettei mitään järkeä 😀

2. Juufin

Oletko katsonut Temptation Island Suomea? Etkö ole jaksanut katsoa, mutta haluaisit nähdä reality-sarjan mehukkaimmat palat? Käännä siis YouTubesta Juufin-nimisen tubettajan kanava kaakkoon.

Itsehän olen valtava Temptation Island Suomen fani. Olen katsonut kaikki kaudet, useat jopa moneen kertaan. Olen käyttänyt valtavasti aikaa lukien vauva.fi-foorumilta kommentteja sarjaan liittyen. Ja olen katsonut YouTubesta paljon kommenttivideoita sarjaan liittyen. Juufinin huumori ja tubetustaidot purevat itseeni parhaiten.

Jos TIS ei aiheena nappaa, niin jätä tämä suositus väliin.

3. Pokemon Go -videot

Tämä on taas sellainen viihdesuositus, joka sopii aika marginaaliselle porukalle. Nimittäin niille, jotka ovat pelanneet tai pelaavat yhä Pokemon Go -peliä tai ovat muuten vain etäisesti kiinnostuneita aiheesta.

Itse aloitin pelaamisen uudestaan kesällä 2019 ja innostuin siitä ihan todenteolla. Olen myös siirtynyt pelissä sosiaalisempaan pelityyliin – latasin puhelimeeni Telegram-sovelluksen, etsin sieltä paikalliset Pokemon Go -ryhmät ja käyn raidaamassa isoilla saleilla yhdessä muiden pelaajien kanssa.

En ole mikään aktiivipelaaja, mutta minusta on kivaa seurata, mitä pelissä on tällä hetkellä menossa. Pelin valmistaja ylläpitää pelaajien kiinnostusta päivitysten ja uusien ominaisuuksien lisäksi erilaisilla tapahtumilla, alennuskampanjoilla, uusien Pokemonien ilmestymisillä ja muilla erikoistempauksilla. Uusista tapahtumista viestitään pelaajille pelin sisäisesti ilmoituksilla, mutta itselle epäaktiivisena pelaajana mielekkäämpi tapa on seurata Pokemon Go -tubettajia. Ei välttämättä niin reaaliaikaista, mutta sopii omalle aktiivisuudelleni.

4. Pettämätön logiikka

Kaverini on aikoinaan myynyt tämän tubekanavan minulle saatesanoilla:

”Tää Pettämätön logiikka on ihan paras. Se tavallaan haukkuu tasapuolisesti ihan kaikki – ruotsinkieliset, homot, opettajat, rasistit, suvakit, persut, vihreät, lapset, aikuiset, vanhukset ja optikot.”

Väite piti mainiosti paikkaansa, joten myyn tämän tubekanavan teille täysin samoilla sanoilla. Jos kiinnostuit kanavasta, niin tsekkaa tämän lisäksi ainakin ”Synnytys- vai ilmastotalkoot?”

5. Yle Kioski

Hieman vakavempaan ja asiallisempaan makuun suosittelen Yle Kioskin tubemateriaaleja. Esimerkiksi näissä Matti Riitakorven videoissa käsitellään lähes kaikki ne aiheet, joita olen itsekin pohtinut. Ja varmaan moni muukin.

Näissä videoissa pohditaan ajankohtaisia asioita ja kysytään asiantuntijalta vastauksia. Olen katsonut varmaan kaikki Matti Riitakorven, Jaakko Keson ja Ilmastouutiset -sarjojen jaksot. Opettavaisia ja mielenkiintoisia jaksoja, samaistuttavia ja mukavanoloisia toimittajia. Maistuu minulle! Suosittelen myös oikeasti myös Ilmastouutiset -sarjaa, sen sisältö yllätti ainakin minut.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Leikitäänkö Levyraatia?

25.03.2020

Olen valtava musadiggari. Siis sellainen musadiggari, joka kulkee kotonakin kuulokkeet päässä. Kun löydän itselleni uuden kappaleen, joka saattaa minut eargasmin partaalle, kuuntelen sitä jopa kuukausia putkeen. 

Provikkapalkkaus on haasteellinen palkkaustapa​

10.02.2020

Mielenkiintoni on herättänyt lähiaikoina Elisan / Enian tapaus, jossa puhelinmyyjät ovat käyttäneet kyseenalaisia keinoja kalliimpien liittymäpakettien myynnissä. Tämä on itselleni rakas aihe, sillä en usko ollenkaan provikkapohjaiseen työntekoon.