Henna Ihalainen

Vähemmän digiä, enemmän oikeita kohtaamisia

Back to basics

Kuinka projekti edistyy?

Päiväkirja

Tässä päiväkirjassa päivittelen aina silloin tällöin kuulumisia, kuinka elämänparannusprojektini oikein edistyy. Vaikka vähennänkin ruutuaikaa, en aio lopettaa kokonaan. Aion koko ajan ylläpitää digitaalisia ja tietoteknisiä taitojani sekä kirjoitustaitojani.

On myös hienoa, jos joku voi samalla inspiroitua kirjoituksistani. En epäile hetkeäkään, etteikö moni muukin suunnittelisi tai toteuttaisi samaa digitaalisten ärsykkeiden riisumista, kuin minäkin. Sitähän tämä ihmiselämä on – opi tiettyjä tapoja ja koita sitten opetella niistä pois. Ainahan jengi on dieetillä, salikaudella, lihattomalla, röökittömällä tai ilottomalla ajanjaksolla.

Elän tulevaisuudessa

15.07.2020

Olen huomannut eläväni tulevien suunnitelmien haaveilusta. Ikään kuin haavemaailmassa. Aina kun kalenterissani on tiedossa jotain hauskaa tekemistä, pohdin sitä päivittäin siihen asti, että hauska tekeminen on koettu.

Täydellinen kesä

01.07.2020

Minulla on ollut tähän mennessä suorastaan täydellinen kesä.  Vaikka olenkin luonnostani hyvin vaalea ja joudun helposti ongelmiin auringon kanssa, olen nauttinut siitä tänä kesänä täysin rinnoin.

Medialukutaito ja julkkiksen määritelmä

15.06.2020

Olen viime vuosina pyöritellyt silmiäni kiihtyvällä tahdilla tuttujeni huonolle medialukutaidolle. Kuulen jatkuvasti kommentteja, kuten “miksi tuonkin pitää tunkea koko ajan itseään julkisuuteen”. En voi ymmärtää ilmiötä.

Uudenvuodenlupausten tilannepäivitys osa 3

01.06.2020

Edellisessä osassa harmittelin koronan mullistavia vaikutuksia tämän elämänmuutosprojektini edistymiseen. Nyt olen löytänyt jo valoa tunnelin päässä. Kesä ja aurinko ovat saaneet minut ulos tekemään monipuolisia askareita.

Asiaa ystävyydestä

19.05.2020

Elämässäni on ollut hieman haasteita lähiaikoina. Olen purkanut pahaa mieltäni kahdelle ylimmälle ystävälleni. Kutsun heitä lempinimillä Järki ja Tunne enkä tiedä, mitä tekisin ilman heitä.

Paras lanka villasukkiin

10.05.2020

Opettelin toissatalvena uudelleen taidon, jonka olen vuosien varrella unohtanut – villasukkien neulomisen. Lukuisia erilaisia lankoja testanneena, ainakin omaan käsialaani sopii parhaiten kaupan edullisin lanka.

Korona vei mielen matalalle

14.04.2020

Mieleni on vajonnut matalalle. Tänään on ollut sateinen ja kurja ilma, joka on saanut mieleni vajoamaan täysin pohjamutiin. Ei huvita tehdä oikeastaan mitään muuta, kuin neuloa villasukkia ja katsoa viihdettä suoratoistopalveluista ja YouTubesta.

Viihdettä koronakaranteeniin

29.03.2020

Kaksi viikkoa koronakaranteenia alkaa olla nyt lusittuna. Jopa minulla alkaa loppua tekeminen kesken.  Tässä pari hyvää viihdesarjaa, jotka ovat viihdyttäneet minua koronakaranteenin aikana tai ennen sitä.

Uudenvuodenlupausten tilannepäivitys osa 2 - korona edition

25.03.2020

Siis mitä helvettiä nyt taas. Minä koitan kynsin ja hampain keksiä arkeeni ja elämääni jotain muuta sisältöä, kun kotona koneella kökkimisen. Niin eiköhän saada edes yksi pandemia aikaan. Pakkokökintää kotona seuraavat pari kuukautta. Ei jummijammi. 

Leikitäänkö Levyraatia?

25.03.2020

Olen valtava musadiggari. Siis sellainen musadiggari, joka kulkee kotonakin kuulokkeet päässä. Kun löydän itselleni uuden kappaleen, joka saattaa minut eargasmin partaalle, kuuntelen sitä jopa kuukausia putkeen. 

Uudenvuodenlupausten tilannepäivitys osa 1

12.02.2020

Lupasin itselleni viettää vähemmän ruutuaikaa ja kokea enemmän oikeita ihmiskohtaamisia – miten olen onnistunut? Spoiler: oikein mallikkaasti ja parempaa on koko ajan.

Provikkapalkkaus on haasteellinen palkkaustapa​

10.02.2020

Mielenkiintoni on herättänyt lähiaikoina Elisan / Enian tapaus, jossa puhelinmyyjät ovat käyttäneet kyseenalaisia keinoja kalliimpien liittymäpakettien myynnissä. Tämä on itselleni rakas aihe, sillä en usko ollenkaan provikkapohjaiseen työntekoon.

Tulisiko minusta joskus yksityisen palvelutalon omistaja?​

04.02.2020

Toisinaan leikittelen ajatuksella, että minusta voisi tulla joskus yksityisen palvelutalon omistaja. Ajatuksena olisi, että rakentaisin mahdollisesti tontilleni kaksi erillistä rakennusta; toisen omaksi kodikseni ja toisen muutaman hengen palvelutaloksi.

Kuinka voisin auttaa yksinäisiä miehiä?

12.01.2020

Olen huolissani etenkin maakuntien nuorten miesten yksinäisyydestä. Naiset ovat muuttaneet pois ja miesten itsetunto on retuperällä. Miten voin auttaa heitä?

Uusi vuosi, uudet kujeet

02.01.2020

Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni, vuoden toisena päivänä, tulevan uuden elämän ensimmäisistä haaveista ja ajatuksista. Olkoon tuleva vuosi minulle armollisempi, kuin mitä edellinen vuosi oli.

Arkisto

Olen aloittanut blogin kirjoittamisen samalla kun aloitin yrittäjänä toimimisen, alkuvuodesta 2018. Jos haluat lukea vähän iloisemman asenteen kirjoituksiani, siirry napista kohti vanhempia kirjoituksiani.