Lidl tuli ja vei

20.10.2018

Olen todella antaumuksellinen Lidl-fani. Tahdon kuluttajana auttaa Lidliä kehittymään ja puolestapuhun paljon Lidlistä tutuilleni. Periaatteessa saan hoidettua kaikki päivittäistavaraostokseni kyseisessä ketjussa aina meikkituotteista lähtien. Lidl on tehnyt minuun vaikutuksen jo melko alusta alkaen, kun aloin pikkuhiljaa tekemään ostoksiani enemmän ja vähemmän täällä. Ruokien hinnoista aina ällistyi kassalla – tällä kertaa hyvällä tavalla. 

S- ja K-ryhmät ovat dominoineet kahdestaan päivittäistavarapuolta Suomessa. Saksasta lähtöisin oleva Lidl kuitenkin lunasti oman pysyvän paikkansa Suomessa, myös muidenkin kuin minun mielestä.

Olen kasvanut melko pienellä paikkakunnalla, jonne uudet asiat tulevat toki kovasti jälkijunassa. Lidl tuli meille ehkä vuosien 2005 – 2007 välillä. Tällöin ihmiset kävivät kiinnostuneina kyllä katsomassa valikoimaa, mutta monikaan ei oikein osannut ostaa mitään.  Sijainti on hyvällä, keskeisellä paikalla. Olen kotoisin aivan itärajan tuntumasta ja Lidliä vastapäätä on venäläisten rekkojen parkkipaikka, mihin voivat pysähtyä ja viettää yön rekassa. Venäläiset rekkakuskit oli ensimmäisiä meillä, jotka löysivät kunnolla Lidlin.

Pikkuhiljaa Lidlistä alkoi löytymään aina vain enemmän ostettavaa. Aluksi tuntui, että tuttavapiirini osasi ostaa sieltä lähinnä jäätelöä ja vessapaperia.  Valikoimiin alkoi tulla myös enemmän tuttuja merkkejä ja tuotteita, jolloin Lidlin valitseminen ruokakaupaksi helpottui, kun ei tarvinnut käydä täydentämässä ostoksia muualla. Halvat hinnat kiinnosti kokeilemaan myös uusia merkkejä. Kun uudet merkit alkoi tulla tutuksi, uskalsi mielellään laajentaa kerta kerralta uusien tuotteiden kokeilua.

Lidl vie kilpailijoitaan markkinoinnissa

Lisäksi heidän markkinointiviestintä sytyttää minut kovasti ja tunnen sen puhuttelevan juuri minua. Uudistuva, kehittyvä, vahva ja moderni. Todella upea ketju, mille kannattaa antaa mahdollisuus, jos ei ole vielä antanut.

Markkinointipuolella Lidl on ollut viime vuosina tiukasti seurantalistallani. Pikaisella googlauksella myös Markkinointi ja Mainonta sekä Kauppalehti on kertoneet tasaisin väliajoin Lidlin tempauksista. Lidl on ollut mm. nuorissa eniten puhuttava brändi, Lidl ui vastavirtaan ja sysää rahaa markkinointiin sekä palkasta rohkeasti puhuja.

Markkinoinnin tempauksista mieleenpainuvimpia on ollut palkittukin kesäbiisi ”Kesä on kreisi”. Tämä telkkarissa pyörinyt mainos nousi jopa Spotifyn 50 viraalisinta -listan kärkeen. Minkä muun yrityksen mainos on saavuttanut samanlaista suosiota? Korvamatobiisejä on kuultu ennenkin, mutta että oikeasti hyvä ja mielellään kuunneltu biisi?

Iltalehti kertoi syyskuussa, että Lidl ottaa muovikassit päiväksi pois myynnistä ja nostaa samalla niiden hintoja. Yhden päivän ajan Lidlistä ei saa muovikasseja eikä hedelmäpusseja. Tarkoituksena on näyttää, miten helppoa muovin vähentäminen on. Minusta tämä on niin hyvä kampanja, että Lidl voisi näyttää mallia vuonna 2019 ja lopettaa muovipussit kokonaan. Sitten täytyisi joka kerta ostaa kestokassi – tarpeeksi monta jouduttuaan ostamaan, alkaa varmaan oppimaan ottaa aina kestokassin kotoaan mukaan kauppareissulle.

Lidlillä ei myöskään ole omaa kanta-asiakaskorttijärjestelmää. Kanta-asiakaskorttijärjestelmän avulla on helpompi seurata asiakkaiden kulutustottumuksia ja samalla siis varautua varastonkiertoon. Järjestelmissä on hyviä ja huonoja puolia. Lidl on päättänyt olla ilman ja mielellään näyttää sen.

Keväällä 2018 Lidl kampanjoi, että heiltä saa 10 % alennuksen kaikista yli 25 euron ostoksista näyttämällä mitä tahansa korttia, kuten vaikka kirjastokorttia. Kampanja herätti paljon iloa ja samalla toi esiin Lidlin erilaisuutta. Erittäin hauska kampanja, mitä kävin itsekin hyödyntämässä. Ja alennus tuli!

Nämä kampanjat on tehty hyvin lyhyen ajan sisään, periaatteessa useampia vuodessa. Mitähän kaikkea on vielä luvassa?

Sinua voisi kiinnostaa myös

Ulkoilmaelokuva ja panssarivaunuja

28.11.2018

Tuntematon sotilas ulkoilmaelokuvana panssarivaunusafarilla, ilmainen panssukkiajelu, ruokana hernesoppaa ja makkaraa? Kyllä kiitos! Näin niitä tapahtumia järjestetään!

Juhlaprinsessa viihdyttää lapsia

15.11.2018

Miltä sinusta olisi tuntunut, jos lapsena syntymäpäivillesi olisi tullut ihan oikea prinsessa? Tampereella se on mahdollista! Kaiken lisäksi se on tehty erittäin komeasti. Tätä on vaikea lähteä kopioimaan ja ylittämään.