Tuntematon sotilas ulkoilmaelokuvassa

28.11.2018

Nyt jos joskus osattiin tehdä elämyspaketti aihepiirin faneille.  Satuin olemaan panssarivaunusafareita järjestävän Mil-safarin tykkääjä Facebookissa, joten heiltä tuli yhtenä päivänä ilmoitus puhelimeeni: ”Tuntematon sotilas ulkoilmanäytöksenä Mil-safareilla”. Kiinnostukseni heräsi saman tien. Avasin tapahtuman ja luin tarkemmin. 

”Näytämme Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan ulkoilmaelokuvassa samoissa maisemissa, missä elokuva on kuvattu. Myytävänä hernesoppaa, makkaraa, kahvia ja pullaa. Liput 15 €/henkilö. Ennakkolipun ostaneille panssarivaunukyyditys.” Tässä vaiheessa oli aivan sama, missä päin Suomea Pornainen sijaitsee. Liput oli henkisesti jo myyty meille.  Kaikki meidän suosikkielementit yhdessä tapahtumassa – makkara, sotaelokuva, panssarivaunut, kahvi ja edullinen hinta.

Panssarivaunut ja kaikki armeijaan liittyvä ovat lähinnä mieheni harrastuksia. Vuosipäiviä meillä vietetään yleensä panssarivaunumuseossa, Wanha Veteraani -veteraanimuseossa, RUK-museossa tai muissa aiheeseen liittyvissä paikoissa. Kun hänen Instagraminsa avaa, yli puolet kaikista kuvista on panssarivaunuja.

Itsekin olen ollut aina kiinnostunut aseista, armeijasta ja sodista. Inttiin asti en koskaan mennyt, sillä olin lähes varma, että olisin kuitenkin luovuttanut kesken kaiken. Joten luovutin jo ennen yrittämistä. Kuntoni on huono, eikä auktoriteettien kuunteleminen ole vahvin lajini. Päätin siis jättää inttikokemukset ahkeran mielikuvituksen tasolle.

Olen varmaan ainut nainen koskaan, joka on kuullut liian vähän inttijuttuja. Niihin aikoihin, kun kaverit ja veli intissä oli, hakeuduin mielelläni lomilla heidän seuraan kuuntelemaan tarinoita. Tarinat kiinnostaa aina ihmisiä. Intti on niin erilainen maailma kuin omani, sisältäen valtavan palan historiaa. 

Oma ”kuplani” koostuu pitkälti tietotekniikasta ja bisneksestä, jonka yksi parhaita vastakohtia on poteroiden kaivaminen -20 asteen pakkasella. Siinä mielessä olen valinnut hyvän kumppanin – sotilastaustaisen. En ole häneltäkään saanut vielä kuulla tarpeekseni sotilasjuttuja, etenkään ulkomaan komennuksilta, mutta nyhdän niitä pikkuhiljaa lisää.

Näin järjestetään tapahtumia

Tapahtuman järjestäminen lähtee yleensä siitä, että halutaan saada ihmisiä paikalle. Jotta edes joku tulisi, täytyy ohjelma olla suunniteltu niin, että se puhuttelee tarpeeksi paljon haluttua kohderyhmää. ”Kaikki kiinnostuneet” ei riitä, sillä ihmisten paikalle saaminen on todella haasteellista. Tässä tapahtumassa kohderyhmä oli panssarivaunuista kiinnostuneet.

Yritys kuitenkin järjestää panssarivaunusafareita, joten tulevan myynnin kannalta aiheesta kiinnostuneet kannattaa pyytää katsomaan, millaisia safari- ja elämyspäivämahdollisuuksia heillä on. Kasvattaa yrityksen tunnettuutta. Ne, jotka ovat kiinnostuneet panssarivaunuista, ovat hyvällä todennäköisyydellä kiinnostuneita myös sotaelokuvista. Tapahtumassa isolta screeniltä pellolla näytetty uusin Tuntematon sotilas on kuvattu yrityksen tiloissa, mikä loi vielä lisää yhteyttä valita elokuvaksi juuri kyseinen teos.

Mitä panssarivaunuista ja sotaelokuvista kiinnostuneet tarvitsevat pitkän elokuvan lisäksi? Ruokaa ja juomaa. Ja mikäs olisikaan legendaarisempi, päivän teemaan sopiva ruokavaihtoehto, kuin hernesoppa ja makkara? Takaisin intin torstaipäiviin hernesopalle. Pizza olisi ollut ihan väärä vaihtoehto, vaikka pizza oli myös varmasti monille maistunut. Hernesoppa toi haluttua tunnelmaa.

Panssarivaunuajelu oli ainakin meille ihan pelkkää extraa. Toisaalta väkeä saatiin paikalle hyvissä ajoin, jo pari tuntia ennen elokuvan alkamista. Näin vierailijat ehtivät tutustumaan kunnolla yrityksen toimintaan ja mahdollisuuksiin tulla omalla porukalla panssarivaunusafarille. Lisäksi ainakin viisi tuntia kestävä tapahtuma alusta loppuun asti ajaa vierailijat helpommin soppatykin luo.

Mikä meidät toi paikalle? Kokonaisuus. Pelkän elokuvan takia emme olisi lähteneet.  Olimme halunneet jo pitkään käydä järjestävällä taholla Mil-safareilla, joten meidät olisi ehkä saanut houkuteltua paikalle jo pelkällä ilmaistapahtumalla panssarivaunujen merkeissä.  Kokonaisuus kuitenkin kruunasi sen, että ostimme ennakkoliput heti kun ne tuli myyntiin ja odotimme päivää todella innoissamme. Ja tapahtuma ylsi vähintäänkin ennakko-odotuksiin! Aiomme ehdottomasti osallistua samanlaisiin tapahtumiin jatkossakin ja ostamme mielellämme hernesopat ja makkarat kylkeen. 

Vastaavanlaisia tapahtumia saa lisää niin kauan, kun niiden järjestäminen on kannattavaa. Aiomme omalta osaltamme myötävaikuttaa siihen, että mielenkiintoisia ja erilaisia tapahtumia järjestetään jatkossakin.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Juhlaprinsessa viihdyttää lapsia

15.11.2018

Miltä sinusta olisi tuntunut, jos lapsena syntymäpäivillesi olisi tullut ihan oikea prinsessa?Tampereella se on mahdollista! Kaiken lisäksi se on tehty erittäin komeasti. Tätä on vaikea lähteä kopioimaan ja ylittämään.

Lidl tuli ja vei

20.10.2018

Helppoa ei ollut tämänkään markkinahäirikön alkutaival, mutta nyt on oma paikka lunastettu suomalaisten arjesssa ja sydämissä. Markkinoinnin puolelta taas Lidl on sellainen, jonka työtä kannattaa ehdottomasti seurata. Ennalta-arvaamaton, tunteikas, vastuullinen.