Tuleeko omenapuistasi liikaa omenoita?

29.08.2019

Omassa lähipiirissäni omenapuut ovat tänä vuonna notkuneet omenoita. Jo heinäkuun puolessa välissä niitä alkoi tippumaan maahan päivittäin ja puissa on enemmän omenoita kuin lehtiä tai oksia. Olen itsekin käynyt keräämässä maahan pudonneita omenia noin päivittäin. Tuntuu ihan päättömältä urakalta – tänään kun kerään kolme biopussillista, niin huomenna siellä on taas sama määrä. Yhdestä pienestä puusta. Kaiken lisäksi kerään kaikki omenat suoraan biojäteastiaan.

Hetki sitten löysin oikean neronleimauksen, miten omenoihin kyllästyneet omakotitalo- ja mökkiasujat pääsevät omenoistaan! Omenasieppari tulee hakemaan ylimääräiset omenat ilmaiseksi pihastasi.

Selailin Facebookkia kaikessa rauhassa, kun silmiini osui Vantaan Puskaradio -nimisessä ryhmässä ilmoitus:

Enpä ole taas hetkeen nähnyt mitään hienoa! Juuri, kun olen pari viikkoa kerännyt päivittäin omenat omenapuiden alta, vain viedäkseni ne taloyhtiön biojäteastiaan.

Eli Omenasiepparissa vaikeasti työllistyvät ihmiset saavat työtä ja sitä kautta merkitystä elämään – sinä pääset ylimääräisistä omenoista eroon ilmaiseksi ja vaivatta, sekä saat vielä pullon maistiaisiksi mehua, jota sinunkin omenoista tehdään. Ihan paras diili. Minun nuori ja vetreä selkä vielä jollain tavalla jaksaakin kömpiä ja kontata omenapuiden alla, mutta tiedän, että monella omenapuun omistajalla ei ole sama tilanne.

Valitettavasti (ja ymmärrettävästi) Omenasieppari tulee keräämään omenat korkeintaan 50 kilometrin säteellä Helsingistä. Harkitsen kyllä vahvasti, että biojäteastian sijaan otan keräämäni omenat mukaan pääkaupunkiseudulle ja soitan heidät hakemaan valmiiksi poimitut omenat.

Parasta mahdollista markkinointia

Markkinointisilmäni kiiluvat joka kerta tällaisen idean ja toteutuksen nähdessäni. Nerokasta. Aivan siis nerokasta. Koko toteutus on kaunis, selkeä, strateginen ja viimeistelty – aina nettisivuista somepäivityksiin ja tuotteiden ulkonäköön. 

Omenasiepparin nettisivujen mukaan ”Omenasieppari on ainutlaatuista käsityönä tehtyä mehua paikallisten pihojen ylimääräisistä omenoista, joiden talteen kerääminen luo kunnon palkkatöitä osatyökykyisille”.

Mielenkiintoista oli myös, että heidän mukaan mikään Omenasieppari-mehupulloista ei maistu täysin samalta. Se johtuu siitä, että paikalliset omenapuut ovat eri lajikkeita. Piste iin päälle – kiehtovaa ja houkuttelee heti ostamaan kaksi pulloa vertailun vuoksi.

Vaikeasti työllistyvien työllistäminen on kaunis arvo, sillä kaikilla pitäisi olla oikeus ansaita oma toimeentulonsa. Ei kaikkien ole pakko tehdä vaativaa tietotyötä, raskasta fyysistä työtä tai ylipäätään kokopäiväistä työtä vuoden ympäri.

Mutta mikään ei tunnu niin hienolta, kuin omalla työllä ansaitut rahat. Etenkin, jos usko itseensä on vähissä ja työllistyminen on ollut erittäin vaikeaa. Miten hienoa on saada tuntea olevansa yksi muista, joka kantaa kortensa kekoon. Jokainen on arvokas sellaisena kuin on, jolloin myös jokainen halukas on työpaikan arvoinen.

Yrityksen arvot on selkeät ja tunteikkaat. Ne vetoavat kaltaisiini ihmisiin, jotka haluaa tukea näiden arvojen mukaista toimintaa. Paras tapa tukea tällaista toimintaa on ostaa heidän tuotteita, jotta he voivat maksaa palkkoja vaikeasti työllistyville. Kannan myös korteni kekoon kirjoittamalla tämän blogipostauksen, joka vaikuttaa Omenasiepparin hakukonenäkyvyyteen.

Kaikkea hyvää tälle yritykselle. Osta seuraavaksi tätä, kun näet sitä myytävänä. Minä ainakin ostan. Tsekkaa tuotteet: https://omenasieppari.fi/

Omenasiepparit: Jos näette tämän, niin please DM, tulen teille töihin!

Sinua voisi kiinnostaa myös

Viihdettä koronakaranteeniin

29.03.2020

Kaksi viikkoa koronakaranteenia alkaa olla nyt lusittuna. Jopa minulla alkaa loppua tekeminen kesken.  Tässä pari hyvää viihdesarjaa, jotka ovat viihdyttäneet minua koronakaranteenin aikana tai ennen sitä.

Vihreä väri on Prisman

13.01.2019

Se on tullut selväksi, kun olen talvisin käynyt Prismassa ruokakaupassa vihreä villakangastakki päälläni. Kaikki tietävät vihreän olevan Prisman väri, joten kaikki kenellä on vihreää päällä Prismassa, ovat Prisman työntekijöitä.